Oorzaken - THP specialist, inwendige inlaat motorreiniging en THP problemen en storingen

Ga naar de inhoud

Oorzaken

Oorzaken inwendige motor vervuiling

'Het nieuwe rijden'
Naast alle nieuwe milieutechnieken die worden toegepast in moderne benzinemotoren bent u als bestuurder ook mede verantwoordelijk voor de vervuiling in het inlaattraject. Doordat er vaak met een te lage belasting, dus met een te laag toerental rijden, is de motor niet in staat vervuiling tegen te gaan, waardoor de inlaat verder vervuild raakt.

Carterventilatie
De cater-ventilatie speelt de belangrijkste rol bij het vervuilen van de inlaat Doordat er (vuile)oliedampen langs de zuigerveren gaan en uiteindelijk terrecht komen in het inlaattraject ontstaat er een verdere vervuiling van het inlaat traject.

EGR-klep
Naast de vervuiling die de caterventilatie wordt de koolafzetting ook mede veroorzaakt door de EGR klep (Exhaust gas recirculation). Doordat er constant gebruikte uitlaatgassen terug worden gevoerd richting verbrandingskamer, deze methode is als milieu onderdeel geïntroduceerd maar zorgt voor roet/koolaanslag in o.a het inlaattraject van uw motor.

Mindere kwaliteit brandstof tanken
Er wordt veel getankt bij de "witte" pompen. Bij deze pompen is de brandstof niet elke keer van een constante kwaliteit, er worden meerder merken brandstof gemengd met ieder een andere samenstelling. Dit veroorzaakt verstopping  in de injectoren waardoor er geen juiste inspuiting aanwezig is. Advies is om de "duurdere" premium brandstoffen te tanken. Bij deze brandstoffen is een reinigingsadditief toegevoegd wat de vervuiling ook verminderd.

Slecht onderhoud
Heel belangrijk bij deze motoren is elk jaar een onderhoudsbeurt met motorflush (olie en filter vervangen) laten uitvoeren. Hierdoor blijft de olie schoon en dus ook het inwendige van de motor  waardoor er minder vuile en schadelijke olie via de carterventialatie terug gevoerd wordt in het inlaatsysteem wat voor koolafzetting zorgt. Hoe schoner de olie hoe schoner de motor blijft.

Kenmerken van inlaat vervuiling
  • Beperkt motorvermogen
  • Onregelmatig lopen
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Slecht stationair lopen
  • Motorstoringslampjes
  • Traag gaspedaal respons
JWA Autoservice
Karel Doormanstraat 65
3262 PB  Oud-Beijerland
Copyright ┬ę2018 jwa autoservice - alle rechten zijn voorbehouden
Neem contact met ons op,
of like ons op facebook.
Terug naar de inhoud